понедельник, 16 марта 2015 г.

інформація

Будьте пильні
Більшість батьків занепокоїні вільним доступом до порнографії або іншої шкідливої інформації в Інтернеті, наприклад такої, як матеріали про отримання і використання зброї. Навіть якщо ви не шукаєте це цілеспрямовано, інколи таку інформацію важко пропустити. Допитливій дитині варто лише кілька разів клацнути кнопкою "миші", щоб попасти в море сексуального або безпричинно насильницького і повного ненависті матеріалу, що інколи вводить в оману нешкідливою, на перший погляд, невинною адресою сайту. Багато сайтів з важкою порнографією невинно запитують: "Тобі вже виповнилося 18?" - але немає жодної можливості передбачити, як багато таких сайтів чекатимуть відповіді перше ніж виплеснути на глядача безкоштовні взірці їх вмісту. Навіть випадковий контакт з таким щонайширшим вибором шкідливого матеріалу може справити своє враження.
Батьки також правильно непокояться про контакти з чужими людьми в chat rooms. Недавно проведене опитування показало, що приблизно одна третина читачів молодіжного журналу, які мали контакт з Інтернетом, скаржилися, що інші користувачі намагалися вкрасти їх password (пароль) або використовували погані слова. Дорослі нарівні з дітьми ставали жертвами сексуальних "хижаків" через інтернет.
Світ кіберпростору заставляє дітей і дорослих стикатися, часто в приватність їх власних будинків, з руйнівним, наповненим ненавистю і насильством або ж графічно сексуальним матеріалом, який зазвичай знаходиться поза головним потоком громадського життя. Ізольовані індивідууми, сидячи перед екранами своїх моніторів, можуть потребувати необхідної моральності і соціальної підтримки суспільства, щоб чинити опір тому, в що їх залучають. Такі сайти можуть робити великий вплив на соціальне спілкування дітей і дорослих. Наприклад, сайти, що говорять про ненависть, можуть зіпсувати перше враження деяких дітей про людей інших етнічних груп і національностей.
В цьому випадку порнографія, яка прагне сформувати звичку і зумовити необхідність в збільшенні графічного матеріалу, щоб підтримувати свій рівень привабливості. Інтернет порнографія дає ще більше особистої відповідальності і чинить ще більший тиск на шлюб і сімейні стосунки. В той час, як деякі Інтернет провайдери прагнуть контролювати chat rooms, спілкування через chat rooms або e-mail - подібно до телефонних секс ліній - може затягнути дорослих і молодь в аморальні і навіть небезпечні ситуації. Так само, як і журнали, фільми і телепрограми, сайти надають картинки, що мають той же ефект.
Що можуть зробити батьки?
Найкращий захист від неправильного використання Інтернету - це присутність у вашому будинку атмосфери молитви і обміну християнськими цінностями і стосунків, що дозволяють всім членам сім'ї відкрито обговорювати такі занепокоєння. В такій атмосфері ваш постійний інтерес і залучення до користування Інтернету вашими дітьми протікатимуть природно - навіть якщо ви не комп'ютерний ас. Спершу ви повинні визнати, що ті правила, по яких ви живете в реальному світі, також застосовні і в кіберпросторі. Якщо ви говорите своїм дітям, не розмовляти з чужими, те ж саме повинно відбуватися і в Інтернеті. Так само, як ви зазвичай очікуєте, що, йдучи, ваші діти повідомлять вас, куди вони прямують, запитуйте їх і про те, з ким вони спілкувалися в Інтернеті. Ви слухаєте своїх дітей, коли вони говорять про своїх друзів, тоді вислухайте, що вони розповідають про те, що знайшли в мережі.
Можливість боротьби з комп'ютером, щоб зробити Інтернет безпечним, є страхітливою перешкодою для багатьох батьків. Нижче слідують чотири корисні поради:
• По можливості, дістаньте доступ в Інтернет через таких провайдерів, які виключають зі своїх серверів, принаймні, деякі невідповідні вашим вимогам матеріали. Проглянете "жовті сторінки" і дізнайтесь, чи надається такий сервіс у вашому регіоні.
• Виберіть провайдера, який пропонує послугу "батьківського контролю", і активуйте його. Це може бути використано для відключення доступу в chat rooms, newsgroups (невелика кількість яких компенсується масою поганих матеріалів) і деякі сайти мережі.
• Деякі провайдери пропонують можливість стежити за відвідуваннями сайтів. Якщо у вашого є така послуга, активуйте її. Ви зможете стежити за тим, які сайти відвідали ваші діти, якщо в цьому виникає необхідність.
• Переконайтесь, що ви встановили фільтруюче програмне забезпечення. Найбільш відомі представники - це CyberPatrol, CyberSitter, Net Nanny, Surfwatch, X-Stop і RATED-PG. Пам'ятаєте, що методи і критерії, вживані цими пакетами програмного забезпечення, різняться.
Жоден з цих кроків не гарантує, що ваша дитина не зможе дістатися до шкідливого вмісту Інтернету, але все таки це хороший початок. Навіть в несучасному світі вони дуже важливі, тому що вони передають ваші цінності вашим дітям. Якщо батьки не піклуються про правильне використання Інтернету, діти думатимуть, що і вони не повинні цього робити. Поки захист необхідний, важливо відмітити, що фільтри також позбавлять вас можливості проводити дослідження деяких корисних сайтів.

Говорячи про комп'ютер, не позиціонуйте себе неповносправним, якщо ваші діти знають про це значно більше від вас - просто насолоджуйтеся їх знаннями також, як їх досягненнями в спорті, музиці або будь-якій іншій сфері діяльності. Насправді, це може навіть збагатити і порадувати вас, адже Інтернет містить велику кількість інформації про віру, релігію і багато інших речей. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий